08 January 2011

Kehebatan dan kebijaksanaan Yahudi

Merujuk kepada hadith Rasullulah SAW:

"Berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu.. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil"
Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita :

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi dit tangan mereka.

3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol. 4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

6 . Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wani ta. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.


Sila ingat bahawa Israel, Yahudi, Zionis adalah terma terma dengan maksud yang berbeza antara satu sama lain. Sila benci Zionis, kerana Zionis adalah fahaman ekstrimis dan dibenci oleh kaum Yahudi yang lain, jadi bukan semua Yahudi adalah jahat, dan kaum Bani Israel Yahudi ramai dan bertebaran di bumi ini, di Tanah Arab pun ada kaum Israel. Sila betulkan pemikiran sempit kita ini.


Untuk rujukan tambahan sila pergi ke sini : 
 
http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism

http://musliminsuffer.wordpress.com/2008/05/19/inilah-50-rabbi-zionis-yahudi-paling-berpengaruh-di-amerika-serikat/
http://abibakarblog.com/renungan/kiamat-2012-atau-rencana-jahat-zionis-israel/ 
http://muhtarsuhaili.wordpress.com/2007/05/18/zionis-semakin-mengganas-umat-semakin-lemas/
http://udinpunya.wordpress.com/2010/07/25/inilah-sejarah-negara-zionis-di-dunia/ 

p/s : blog owner did not write this article on his own. Only few adjustment has been made and reposted. 

2 comments:

yuri said...

i really like this post

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum....

Hal penerangan mengenai Istilah Israel, Yahudi Ortodoks, Zionis pernah disiarkan kisahnya di TV3.

Malah, dalam rancangan tv3 tersebut, ada kisah dua orang keturunan keluarga Islam yang diberi kepercayaan untuk menjaga kunci sebuah pintu kota ataupun rumah ibadat orang Yahudi.

Ada juga kalangan bangsa Yahudi sendiri diperlakukan secara kejam oleh Yahudi yang lain kerana tidak menyokong fahaman Zionis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...